Κατηγορία Laptop

Αντιμετώπιση υπερθέρμανσης

Αντιμετώπιση υπερθέρμανσης

Χαρακτηριστικά επισκευής

Τιμή

33 €

Χρόνος Επισκευής

1-2 ημέρες

Εγγύηση επισκευής

Ερώτηση

Άμεση αντιμετώπιση υπερθέρμανσης laptop. Το περιορισμένο μέγεθος των φορητών υπολογιστών αναγκάζει τη συγκέντρωση πολλών εξαρτημάτων στο μικρό τους εσωτερικό χώρο.

 Η υπερθέρμανση του laptop σας και οι διάφορες δυσλειτουργίες που προκαλεί είναι συνηθισμένες στον χώρο των φορητών υπολογιστών.

Περιγραφή βλάβης

Τα συνηθισμένα συμπτώματα είναι όλα ή μερικά από τα παρακάτω:

  • Εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία του laptop, τόσο που είναι πολύ καυτό για να το αγγίξετε
  • Ο ανεμιστήρας του laptop δουλεύει πάντα στις μέγιστες στροφές
  • Το laptop κλείνει από μόνο του χωρίς να κάντε τίποτα εσείς
  • Το laptop κλείνει ενώ εσείς παίζετε παιχνίδια σε αυτό
  • Αυτά τα συμπτώματα από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν έχουν γίνει όλο και πιο συχνά

Αιτίες βλάβης

Για κάποιες από τις περιπτώσεις την υπερθέρμανσης την ευθύνη την έχει το σύστημα ψύξης του laptop. Όπου είτε ένας ανεμιστήρας έχει σταματήσει να λειτουργεί είτε δεν παίρνει την ανάλογη εντολή από την μητρική για να τεθεί σε λειτουργία.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων όμως την ευθύνη για τα προβλήματα υπερθέρμανσης laptop την έχει κάποιο μπλοκάρισμα στους αεραγωγούς της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση οι ανεμιστήρες λειτουργούν στην μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα αλλά κάποιο εμπόδιο δεν αφήνει τον καυτό αέρα να βγει από την συσκευή και τον παγιδεύει μέσα σε αυτή. Έτσι ως αποτέλεσμα έχουμε υπερθέρμανση του laptop και το λογικό επακόλουθο αν δεν αντιδράσουμε άμεσα είναι να δημιουργηθεί κάποια μόνιμη ζημιά.

Στην περίπτωση μπλοκαρισμένου συστήματος ψύξης ενός laptop συνήθως έχουμε μάζα υλικών στην μεταλλική επιφάνεια του laptop και στους αεραγωγούς/σχάρες που υπάρχουν στην επιφάνεια της. Η ψήκτρα τραβάει αέρα από το εξωτερικό προς τους αεραγωγούς του laptop και συνήθως απορροφά διάφορα υλικά όπως σκόνη και τρίχες τα οποία στην συνέχεια εγκαθίστανται στο εσωτερικό της συσκευής. Με το πέρασμα του χρόνου αυτή η ύλη μαζεύεται και προκαλεί τελικά μπλοκάρισμα των αεραγωγών του laptop.

Διαδικασία για επισκευή προβλήματος υπερθέρμανσης

Οι έμπειροι τεχνικοί μας θα ανοίξουν το laptop για να διαπιστώσουν τη βλάβη. Αν το επιθυμείτε, θα προβούμε σε επισκευή προβλήματος υπερθέρμανσης. Θα αφαιρέσουμε με ειδικά εργαλεία όλη την ποσότητα των συσσωρευμένων υλών που προκαλούν το πρόβλημα της υπερθέρμανσης. Καλό θα ήταν για την εύρυθμη λειτουργία του laptop καθώς και για τη συντήρησή του να γίνεται τακτικός καθαρισμός τουλάχιστον μια φορά ανά έτος.

* Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Πανελλαδικά

50% - 75% ΕΚΠΤΩΣΗ

Στις πολλαπλές επισκευές

Τηλ:213-04-111-22

Υποστήριξη Πελατών

Email:info@servicelab.gr